Searching...
31 December 2010

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη...!!!

  Προς Άγιο Βασίλη
  Οδός Βορείου Σέλαος & 
  Πολικού αστέρος γωνία 
  Βόρειος Πόλος




  



Αγαπημένε μας Άγιε Βασίλη (το "αγαπημένε" παίζεται...)

αργήσαμε φέτος να σου στείλουμε το γράμμα μας αλλά δε φταίμε εμείς. Οι καταστάσεις. Αχ... ξέρεις ποιες εσύ, άγιος είσαι, τα βλέπεις όλα, δεν τα βλέπεις? Ε... ξέρεις! Ήταν και που μας πήρε καιρό να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Υπάρχεις τελικά ή δεν υπάρχεις? Μια πιστεύουμε το πρώτο, μια το δεύτερο. Μεγάλο μπέρδεμα λέμε! Τελικά αποφασίσαμε να σου στείλουμε το ραβασάκι με τον απλό συλλογισμό πως ούτως ή άλλως δεν έχουμε και τίποτα σπουδαίο να χάσουμε! Αν δεν υπάρχεις πάει χαμένος ο κόπος, το χαρτί, το μελάνι και το γραμματόσημο. Σιγά τα αυγά δηλαδή. Αν πάλι υπάρχεις έχουμε μια ακόμη ελπίδα σωτηρίας σε αυτή τη γη! 
Ελπίζουμε να μην πειράζει που αργήσαμε. Την πλάκα μας κάνουμε και στο κάτω - κάτω παιδιά είμαστε! Δηλαδή όλοι εσείς οι "μεγάλοι" είστε πάντα στην ώρα σας? Μην τρελαθούμε!


Εξάλλου εμείς δε θέλουμε δώρα υλικά, συνεπώς δε θα επιβαρύνουμε περισσότερο την παραγωγική διαδικασία! Και μιας και το έφερε η κουβέντα... είναι δυνατόν κοτζάμ άγιος να δουλεύεις τον κόσμο στο έτσι στυλ? Εμείς δε μασάμε για ξωτικά κι άλλα τέτοια... 


Μαγκιά σου βέβαια να πουλάς παραμύθια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να καταφεύγεις σε μαύρη παιδική εργασία για να γλιτώνεις το ΙΚΑ και να ρίχνεις τα μεροκάματα αλλά μη λέμε κι ό,τι θέμε!! Έτσι, για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους!


Παρόλα αυτά πρέπει να σου πούμε πως λυπόμαστε πολύ που σε κάνανε χαλκομανία στο αεροπλάνο, αλλά φταις κι εσύ! Από κανόνες εναέριας κυκλοφορίας έχεις μαύρα μεσάνυχτα! Την άλλη φορά που σου την έσκασε ο Ρούντολφ, πήρες τον Ρούλη τον Ταυρούλη για να μοιράσεις τα δώρα κι έγινε το έλα να δεις. Δεν έμεινε καμπάνα σε καμπαναριό και ταρατσόπλακα σε ουρανοξύστη στη θέση τους!! 


Για να μη μιλήσουμε και για την πρωτοχρονιά που τα κοπάνισες και μοίρασες τα δώρα αλλού αντ' αλλού και κατάληξες με τα μούτρα στους πάγους της Λαπωνίας! Αλλά αυτά δεν τα λέτε σε μας τα παιδιά, για να μην παίρνουμε θάρρος! 



Κι ύστερα μας φακελώνεις κανονικότατα, ποιο παιδί ήταν κακό την προηγούμενη χρονιά για να μην πάρει το δώρο του! Λες και συ είσαι σωστός και δικαιούσαι και να ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων! Εμείς πάντως, τη χρονιά που μας πέρασε δεν στο υπογράφουμε πως ήμασταν καλά παιδιά. Αλλά είμαστε ειλικρινείς και σου το λέμε! Α! έχουμε και λίγο θράσος για να το λέμε... ναι! απ' αυτό που μας κληροδότησε η μαμά μας μαζί με κάτι σεμεδάκια από την γιαγιά της, που δεν τα στρώνει -λέει- γιατί δεν είναι της μόδας και γιατί τα σεμεδάκια  είναι μεγάλη φασαρία. Τώρα γιατί η μαμά μας κληροδοτεί θράσος και φασαρία, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία που μπορεί και να την ξέρεις γιατί τα μέρη σου δε φημίζονται και για την ησυχία τους!



Ε... και μιας και λέμε για τη μαμά ευκαιρία είναι να σου πούμε και την ευχή μας. Αχ, καλέ μας άγιε, που τελικά δεν υπάρχεις μάλλον, γιατί η μαμά λέει πως είσαι μούφα κι ο μπαμπάς λέει καλύτερα που δεν υπάρχεις γιατί αλλιώς πώς θα έκανε τζίρο στο μαγαζί, δώσε μας λίγη υπομονή... έως πολλή υπομονή!! Να βγάλουμε και τον χρόνο αυτό με τα μυαλά στη θέση τους γιατί με τη μαμά που μας έτυχε... τι να λέμε τώρα!! 


Αλλά το σπουδαιότερο...  στείλε σε αυτόν τον κόσμο ειρήνη κι αγάπη!! Τι σκατά άγιος είσαι, αν είσαι? Μόνο για να φέρνεις τρενάκια, αεροπλανάκια, Barbie και κουκλόσπιτα? Κι αυτά εκεί που μπορούν να τα 'χουν και χωρίς εσένα? 
Όχι, γιατί αν είσαι μόνο γι' αυτά, διόλου χρήσιμος δε μας είσαι και πήγαινε στο καλό και μη ξαναγυρίσεις, γιατί στο τέλος μόνο με έξοδα φορτώνεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό (λέει ο μπαμπάς) και μόνο φούμαρα γεμίζεις τα κεφάλια των παιδιών (λέει η μαμά)... προτείνοντάς μας εναλλακτικές που... μας αρέσουν καλύτερα! 



Kαι βέβαια, εμείς δε σε πιέζουμε... αλλά ξέρεις... αν υπάρχεις και αν δεν εκπληρώσεις τις ευχές μας, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί την άλλη μέρα. Ειδικά όταν μπερδεύεσαι με πιτσιρικαρία που χαίρει νομικής προστασίας!! Αμ... τι νόμιζες!!


Και για να μη νομίζεις πως είμαστε τίποτε αδίστακτα σωματίδια, σου ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της μικρής και αθώας (?!) μας καρδούλας να είσαι καλά και να έχεις έναν ευτυχισμένο καινούριο χρόνο!


Υπογραφή
Τρία Μικρά Χαριτωμένα Quarks
Share This To :

0 σχόλια:

Post a Comment

 
Back to top!