Searching...
02 July 2011

Αγανακτισμένα... Ηλεκτρόνια!

Είμαι της άποψης ότι το σύμπαν διδάσκει...
Κι όποιος έχει τα μάτια του ανοιχτά και το παρατηρεί
μπορεί να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για τη ζωή...

Συγχωρείστε μου λοιπόν τη σημερινή...  φυσική ατασθαλία
της διακοπής ρεύματος... συνεχούς.




Σήμερα το ηλεκτρικό ρεύμα άλλαξε φορά. Βαρέθηκε ν' ακολουθεί το πεδίο και βάλθηκε να επαναστατήσει και να κινηθεί... συμβατικά, ανάποδα δηλαδή.
Ε και; Ποια η διαφορά; Μασκαρεύτηκαν τα ελεύθερα ηλεκτρόνια σε αντι-ηλεκτρόνια (ποζιτρόνια) και όλα φάνηκαν προς στιγμήν ασφαλώς τακτοποιημένα...
Κι όμως...
Κάτι δεν πήγαινε καλά στα κυκλώματα... Ποιοι ήταν αυτοί οι μικροί επαναστάτες που σήκωναν κεφάλι και παρίσταναν τα σωματίδια της αντι-ύλης; Τα πρωτόνια πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
-Εμείς είμαστε οι στυλοβάτες των καλωδίων!, φώναξαν. Θα ακολουθήσετε την κατεστημένη τάξη των πραγμάτων ή θα έχετε κυρώσεις. Δεν είναι δυνατόν να αντιστέκεστε στη φυσική νομοτέλεια!
-Μα εμείς είμαστε οι φορείς του ρεύματος! αντέκρουσαν τα ηλεκτρόνια. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει καν ηλεκτρικό ρεύμα!
-Και λοιπόν; Σας δίνει αυτό το δικαίωμα να επαναστατείτε;
-Θέλουμε να επιλέγουμε τη ζωή μας! Χωρίς εμάς είστε άχρηστα κομμάτια ενός πλέγματος. Τίποτε άλλο!
Τα πρωτόνια θορυβήθηκαν με την πράξη αντίστασης των ηλεκτρονίων. Συνεδρίασαν λοιπόν και έλαβαν αποφάσεις. Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια έπρεπε να κατατροπωθούν. Τα πρωτόνια αύξησαν το πλάτος της ταλάντωσής τους... Η ειδική αντίσταση αυξήθηκε. Ο δρόμος για τα ηλεκτρόνια έγινε δύσβατος. Η ελεύθερη διαδρομή τους ελαττώθηκε. Τους ήταν δύσκολο πια να περάσουν από τα οδοφράγματα των πρωτονίων αλλά πάλευαν όσο μπορούσαν περισσότερο. Οι λάμπες στο σπίτι άρχισαν να τρεμοσβήνουν. Η θερμοκρασία αυξήθηκε επικίνδυνα... Οι ασφάλειες στον πίνακα διανομής ρεύματος δούλευαν πυρετωδώς για να ελέγξουν την κατάσταση. Αλλά δεν άντεξαν... κάηκαν. Και το σπίτι βυθίστηκε στο σκοτάδι. Τα ηλεκτρόνια στάθηκαν σαστισμένα για μια απειροελάχιστη στιγμή κι έπειτα άρχισαν να κινούνται άτακτα προς διάφορες κατευθύνσεις. Με το ηλεκτρικό πεδίο απών ήταν ανίκανα να ακολουθήσουν το σωστό δρόμο... Σε μια μόνο στιγμή πέταξαν τις μάσκες, έγιναν πάλι κανονικά ηλεκτρόνια και κουβάλησαν ξανά το αρνητικό τους φορτίο. 
Είχαν ηττηθεί...


Υ.Γ. Ο όποιος παραλληλισμός με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι απολύτως επιθυμητός! Τα συμπεράσματα δικά σας. Μη βιαστείτε όμως...

Share This To :

0 σχόλια:

Post a Comment

 
Back to top!