Searching...
07 July 2011

Καλοκαιρινά ανέκδοτα και... πράσινα άλογα!

Και καθώς κινδυνεύει να μας πιάσει πανεθνική κατάθλιψη και καθώς η πρώτη πράξη αντίστασης στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε είναι να σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και να χαμογελάμε, λέω να το ρίξουμε λίγο στη μουρλή, μπας και δούμε θεού πρόσωπο. Καλοκαιράκι είναι εξάλλου.



Τουτέστιν παρακαλώ εκ βαθέων τους φίλους μου συμπλόγκερς να ρίξουν το επίπεδο όσο περισσότερο και όσο σεμνότερα μπορούν. Από Σεπτέμβρη τα σοβαρά!!


Και δίνω το παράδειγμα ξεκινώντας.


Ανέκδοτο Νο. 1(καινούριο και διπλοφουρνιστό)


Μου ήρθε από το ΠΑΣΟΚ ειδοποίηση ταχυπληρωμής για ανανέωση ή απόκτηση της κάρτας μέλους-φίλου!!! Σε ποιον??? Σε μένα!!! Και πρέπει -λέει- και να πληρώσω. Ως μισθωτή, 24 ευρουλάκια!!!
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου!!!! Κύριε ελέησον!!! Μα δεν είμαστε καθόλου με τα καλά μας!!! κλπ. κλπ.


Με διεύθυνση παραλήπτη Φιλοθέη - Άνδρος!!! Έχει ρε παιδιά Φιλοθέη η Άνδρος??? Δεν το ήξερα, μα το Θεό.


Και αντιγράφω εδώ ένα κομμάτι από το γράμμα που συνοδεύει την ταχυπληρωμή:


"Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας. Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλά μια οικονομική ενέργεια. Είναι πρωτίστως μια ενέργεια πολιτική. Μια πράξη μέσω της οποίας επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημά μας.
Γνωρίζουμε τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας.
γνωρίζω επίσης ότι πολλοί από εμάς που πόνεσαν, αγωνίστηκαν και πρόσφεραν στη μεγάλη μας παράταξη, κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απογοήτευση και πικρία. 
Τώρα όμως είναι η ώρα της Πατρίδας.
Τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, η συνεισφορά είναι πιο αναγκαία από ποτέ. 
Η ανανέωση της κάρτας μέλους-φίλου έχει ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία.
Για το λόγο αυτό θέλω να σου ζητήσω να ανανεώσεις ή να αποκτήσεις την κάρτα-μέλους φίλου και έτσι να δώσεις κι εσύ δύναμη στο κίνημά μας."


Όπως ορθώς καταλάβατε, βγήκαν τα "παιδιά" για την ετήσια άγρα πελατών. Και αντί να με πληρώσουν για να τους στηρίξω, πρέπει να τους πληρώσω κιόλας!! Βρε τι ωραία που τα λένε όλοι όταν θέλουν να πληρωθούν...! Άκου τώρα είναι η ώρα της πατρίδας και η συνεισφορά είναι πιο αναγκαία από ποτέ (!?!?!?!?!)


Εντάξει, ξέρω, γνωστή και παγιωμένη κομματική τακτική. Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και άλλες τέτοιες τρίχες. Γιατί γκρινιάζω??
Όχι, καθόλου δεν γκρινιάζω. Ανέκδοτα λέω!!


Πάντως το ξεκαθαρίζω. Προσωπικώς ούτε πόνεσα, ούτε αγωνίστηκα, ούτε πρόσφερα στη μεγάλη τους παράταξη, συνεπώς καμία πικρία δεν αισθάνομαι. Ευτυχώς. 


Απάντηση "Δημοσία Δαπάνη": Όχι κύριοι, ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω. Τόσα φραγκάκια πήρατε απ' τη Seamens. Τίποτα δεν σας περίσσεψε?? Αν δεν έχετε τη στοιχειωδώς σωστή οικονομική διαχείριση του κομματικού σας ταμείου, περιμένετε εγώ να σας συνδράμω και να πιστέψω πως μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά τα κρατικά ταμεία??


Που εμπράκτως σημαίνει, καμία στήριξη σε κανέναν διεφθαρμένο κομματικό μηχανισμό. 


Ανέκδοτο Νο.2 (αυτό είναι παλιό αλλά επίκαιρο)
Από την ταινία "Οι παπατζήδες" του 1954 όπου το εθνικό νόμισμα ήταν η δραχμή.


Περί κλεφτών!
...Δηλαδή άμα αρπάξεις δεκαχίλιαρο, λέγεται κλοπή εις βαθμό πταίσματος και χραααπ! τσακώνεις ένα μήνα...
Άμα τσακώσεις εκατό χιλιάδες, λέγεται κλοπή εις βαθμό πλημμελήματος και μπορεί να αρπάξεις μέχρι τέσσερα...
Άμα τσακώσεις δέκα εκατομμύρια, λέγεται υπεξαίρεσις. Συμφωνούντος το λοιπόν εισαγγελέως και ανακριτού, εξέρχεσαι από την ανάκριση...
Άμα τσακώσεις εκατό εκατομμύρια, λέγεται κατάχρα εμπιστοσύνης με κακούργημα, να πούμε, και τελοσπάντων η δίκη αναβάλλεται κι εξέρχεσαι με βούλευμα...
Άμα τσακώσεις πεντακόσια εκατομμύρια, λέγεται σύμβασις και δέχεσαι συγχαρητήρια...
Κι άμα μπλεχτείς με τα δις και με τα τρις... λέγεται εξαγωγή συναλλάγματος και χραααπ! παίρνεις το παράσημο...!!!






Share This To :

0 σχόλια:

Post a Comment

 
Back to top!